Beter een rebel met smoel dan een meeloper zonder ruggengraat..

Binnen de 5 Elementen filosofie komen we langzaam aan uit de Winter (het Water element) en kijken we halsreikend uit naar het licht, de kleur en de warmte van het voorjaar (het Hout Element).

Met het Hout Element bedoelen we alles wat groeit en bloeit in de natuur.

De kenmerken van het Hout element in de natuur zijn bijzonder, ik noem je een paar:

– het vermogen om vanuit het niets te groeien en te ontwikkelen
– het vermogen om aan te passen en de juiste groeirichting te kiezen
– het vermogen om potentie om te zetten in bloei (transformeren)
– ongeremdheid: de natuur groeit zonder beknotting
– het vermogen om volkomen authentiek te zijn
– de natuur is rebels: het groeit en bloeit op plekken waar je het niet voor mogelijk houdt

Ook wij mensen hebben te maken met Hout energie en Hout aspecten in ons leven en in onze persoonlijke ontwikkeling.

Ook ieder mens is uniek en heeft de potentie om te bloeien, om zijn ware aard en ware natuur te laten zien. Het is het diepste verlangen dat een mens kent: helemaal jezelf zijn en onvoorwaardelijke acceptatie. 

Net als de natuur is de mens enorm sterk in het aanpassingsvermogen: in plaats van je aan te passen zodat je je eigen unieke groeirichting vindt en ontwikkelt, zo past de mens zich meestal aan ten gunste van zijn omgeving en ten nadele van zichzelf.

Teveel aanpassing leidt tot het verliezen van jezelf en het verliezen van je authenticiteit. Je gaat dan als een kameleon op in de kleurloze grijze massa.

Niemand ziet of hoort je echt. Het frustreert enorm en geeft diepe gevoelens van verdriet.

Spieren, pezen, ogen & heupen

De Hout energie is verbonden met de spieren en de pezen en onze ogen.

Door onze ogen te gebruiken kiezen we ons eigen unieke pad en groeirichting. Wanneer we ons eigen unieke pad durven kiezen en durven volgen, werken onze spieren volop met ons mee in onze natuurlijke groei en beweegrichting. Wanneer je teveel aanpast dwaal je af van je eigen pad.

Er ontstaan innerlijke discrepantie en innerlijk conflict die zich uiten in spier- en pees problematiek, pijn in de heupen en slechter zicht (oog problemen).

Mentaal emotioneel bouw je veel frustratie op die uiteindelijk tot boosheid en woede kan leiden en problemen met de lever en galblaas kunnen geven. Wanneer je deze boosheid niet onder ogen komt kan het op lange termijn leiden tot bitterheid en depressie. 

Authentiek zijn betekent jezelf de ruimte geven en volop bloeien. Hout aspecten ontwikkelen betekent: daadkrachtig en besluitvaardig zijn, je doel helder voor ogen hebben, aanpakken en niet opgeven. Moeilijke keuzes durven maken in plaats van veilig binnen de comfort zone blijven. Je door niets en niemand laten beknotten in wie je bent en in wat je wilt. 

Leren omgaan met conflict, leren omgaan met een tegenwoord, leren omgaan met disharmonie. Niet altijd ruzies of moeilijke situaties uit de weg gaan, maar gaan staan voor wie je echt bent. 

Smoel krijgen dus. 

Durf je eigen unieke groeirichting te kiezen en ga daar volledig voor staan, laat je ware natuur zien, ook als dat anderen niet aan staat, want je bent op je mooist als je echt bent.

Beter een rebel met smoel dan een meeloper zonder ruggengraat. Aanpassing die ten koste van jezelf gaat maakt ziek op lange termijn en ‘vergalt’ je leven. 

Leer van het Hout Element in de natuur: alles wat in de Aarde zit gaat ‘gewoon’ ontkiemen, groeien en bloeien. Gebruik deze oerkracht in je eigen leven. Neem een krachtig besluit om je eigen leven tot bloei te laten komen. Stap over je excuses en je ‘gemits en gemaar’ heen. 

Je zult zelf de Aarde moeten bemesten, Water moeten geven en jezelf aan het Vuur van de zon moeten overgeven. Dan werken alle natuurlijke Elementen samen om jouw eigenheid en talenten volledig tot bloei te laten komen. 

5 Elementen Basis Training 

Wil je meer leren over de magnifieke natuur wetten en de 5 Elementen en hoe deze wijsheid jou in je leven kan helpen om het leven te leven wat je echt wilt? Meld je dan aan voor mijn gloednieuwe 5 Elementen Basis Training. Hij start 11 maart. 

Klik op de link hieronder voor meer informatie & direct aanmelden. 

Categorieën: Artikel

0 Comments

Geef een antwoord