Wat mijn klanten zeggen

"Ik vind het heel mooi om te merken dat mijn "hoofd" probleem steeds meer naar boven komt. En dat al na een paar sessies. Ik denk daardoor zeker wel dat ik ga leren wat ik wilde. Ik ervaar jou begeleiding als heel prettig. Voel me erg op me gemak bij jou waardoor als ik me onrustig voel tijdens een gesprek ik me toch veilig voel. Ik ben heel blij dat ik met de coach-sessies ben begonnen, ondanks nu even wat persoonlijke strubbelingen. Omdat ik graag aan mijn "probleem" wilde werken en dat doe ik zeker. Doordat ik er nu echt aan werk leer ik om de dingen meer los te laten. En dat is heel belangrijk voor mij."
Suzanne Mus
S. Mus
Do-in Merdiaanstrekkingen
"Na een tip van een vriendin zit ik nu al jaren bij Do-In. Want ik was en (ben nog altijd) een druk bezet persoon. Maar de lessen bij Jitske geven me een rustmoment en inzichten om hier beter mee om te gaan, want soms geeft mijn lichaam duidelijk aan… het is teveel en moet ik letterlijk en figuurlijk een stapje terug. Door de oefeningen te doen en de wijze woorden van Jitske die ze erbij vertelt geeft dat mij een goed inzicht en herkenning. En Ik ervaar regelmatig dat de oefeningen effect hebben. Ik ben een tevreden klant en adviseer om het te gaan ervaren als je net als ik een druk bezet persoon bent, een Do-In les met wijze woorden!"
Carla Visschers
C. Visschers
Shiatsu
"Ik vind de begeleiding van jou erg professioneel. Je luistert naar me en helpt me met mijn moeilijk emoties. Je maakt het overzichtelijk voor me. Ik was het beu om met mezelf in de knoop te zitten en niet te weten waar ik moet beginnen. Ik wist niet wat ik van het traject kon verwachten en ben er geheel blanco ingestapt. Het voelde alsof ik “gestuurd” werd. De dingen vielen hun op plek. De afwisseling van Coaching en Shiatsu vond ik geweldig, de shiatsu behandelingen brengen me terug in mijn lijf en zetten me weer met beide benen op de grond. Heerlijk! Ik voel me zoveel beter en ga eindelijk ook mijn talenten leven! Ik heb een aantal inzichten gehad waar ik echt heel blij mee ben en mee vooruit kan. Voor mij was dit traject van levensbelang!"
Christiene van de Wijgert
C. van de Wijgert
Shiatsu Coaching
"Door een nare ervaring in mijn leven, had ik heel veel last van mijn darmen, van acne, opgeblazen gevoel. Hierdoor werd ik erg onzeker en nerveus en was ik mezelf kwijt. Allerlei onderzoeken in het ziekenhuis gehad en daar zeiden ze dat ik last had van een spastische darm. Ik heb daarvoor medicijnen meegekregen. Mijn hele leven medicijnen slikken vond ik geen fijn idee. Daar kwam verandering in doordat ik via iemand anders te horen kreeg wat Jitske misschien voor mij zou kunnen betekenen.

Ik heb contact opgenomen met Jitske en een aantal behandelingen ondergaan. Met een paar behandelingen ben ik helemaal van de klachten af. Geen medicijnen meer, veel minder acne, geen opgeblazen gevoel. Daardoor zit ik weer lekker in mijn vel! Ik had nooit verwacht dat mijn klachten helemaal over zouden gaan. Maar dat is dankzij Jitske wel gebeurd."
Irma Jagers
I. Jagers
Shiatsu
"Ik ervaar het traject als positief, verrijkend en intensief. Het brengt een mindset bij me op gang waar ik direct al opbrengst ervaar. Mijn stress-klachten verminderen, mijn fysieke weerstand en energie nemen toe. De gesprekken helpen me om tot heldere inzichten over mezelf te komen. Om een blijvende mindset op gang te brengen, is het nodig om steeds te blijven oefenen. De afwisseling om de week met de shiatsu-sessies vind ik een traktatie! Heerlijk.

Ik ben blij met Jitske als coach en persoon. Ik ervaar jouw begeleiding als professioneel, integer en betrokken. Je laat de verantwoordelijkheid goed bij mij liggen voor dit traject, stimuleert en prikkelt door de contactmomenten en stelt de juiste vragen tijdens de sessies om tot inzichten te komen. Dank je wel!"
foto praktijk
M.P.
Shiatsu Coaching
Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik last van lichamelijke klachten , slapeloosheid, piekeren en zorgen. Na het overlijden van mijn moeder ,de drukte en de constante veranderingen op mijn werk, de zorgen om de toekomst van de kinderen en de zorgen om een famillielid kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Telkens zag ik weer beren op de weg en maakte me om de kleinste dingen bezorgd, druk en kwaad. Ik had het gevoel de controle en de regie te verliezen. Kon ik dit nog wel volhouden en de schijn ophouden voor de mensen in mijn omgeving ?

Nee, dat ging me niet lukken en ik wilde dat ook niet. Er moest wel iets gebeuren. Naast de hulp van een psycholoog ,een slaaptraining bij de GGD kwam ik via een kennis in contact met Jitske. Ik had nog nooit gehoord van Shiatsu en in mijn ogen klonk dit wat zweverig. Tijdens ons eerste telefoongesprek waarin ik probeerde uit te leggen wat er speelde kreeg ik al meteen een goed gevoel. Ze luisterde naar me en de kracht in haar stem gaf mij de indruk dat ze me echt wilde helpen maar dat ik het zelf moest gaan doen. Of het zou lukken, dat wist ik niet want ik ben ook eigenwijs en vind het moeilijk dingen uit handen te geven. Ook het financiële aspect speelde een rol maar gelukkig wilde mijn werkgever daarbij helpen. De werkgever was er ook niet bij gebaat dat ik langere tijd thuis zou komen te zitten.

De gesprekken met Jitske daarbij liet zij mij zien mijn “ zorgen “ niet over te nemen maar me liet zien hoe ik er mee om moest gaan en dat de soep niet zo heet gegeten wordt zoals deze wordt opgediend. Jitske zat niet op haar horloge te kijken of de tijd al voorbij was. Ze nam alle tijd en de ontspannende Shiatsu behandeling op het einde liet ik maar gebeuren. Ik werd er rustig van en had het gevoel stapje voor stapje dichterbij mijn doel te komen. Jitske is ook iemand die niet van de invulschema’s, boekjes en statistieken is. Daar zat ik ook niet op te wachten. De tussentijdse e-mails en apps, als ik vragen had deden me het vertrouwen weer teruggeven. Toen ik later wat meer tijd tussen de behandelingen wilde , was dat ook geen probleem. Het contact tussendoor was er toch wel.

Ik heb nu volgende week mijn laatste sessie en als ik terugkijk op de afgelopen periode dan ben ik blij dat ik toen die stap genomen heb. Toen ik een recensie wilde schrijven op haar nieuwe website zag ik alleen maar recensies staan van vrouwen en dacht daar ga ik verandering in brengen. Ik wil mijn complimenten geven en Jitske hartelijk bedanken voor de hulp. Ik hoop in de positieve zin van het woord dat ik ze niet meer nodig heb maar zal haar nog wel tegen komen in het dorp. Mocht dit anders zijn dan weet ik de weg naar haar praktijk.
A. van Nuland
Shiatsu Coaching

Het afgelopen jaar heeft mij enorm veel gebracht, wat een prachtig proces is het geweest. Niet makkelijk, maar nu terugkijkend wel heel mooi!

Het heeft verschillende jaren geduurd voordat ik besefte dat mijn geluk, een gelukkig leven, begint bij zelfacceptatie. Mijn gesprekken bij Jitske heeft daar veel aan toegevoegd. Heeft me steviger gemaakt, meer in mijn eigen kracht. Deze kracht was ik echt kwijt en ik voelde dat ik iemand nodig had die mij daarbij zou helpen. Dat heeft Jitske gedaan, ze luistert, zonder mening houdt ze mij een spiegel voor. Niet fijn, maar je moet soms door de pijn heen, wil je iets kunnen bereiken. Bepaalde patronen wilde ik graag doorbreken, deze kwamen telkens terug in mijn leven. Oude patronen, oude pijnen… Onder begeleiding van Jitske ben ik naar deze pijn gegaan, er dwars doorheen. Jeetje wat confronterend en pijnlijk, maar tegelijkertijd ook zo verhelderend, verzachtend en bevrijdend! Het leven dient je leermomenten aan, recht voor je neus. Je moet het wel zien, WILLEN ZIEN, eraan willen werken. Samen met Jitske, heel vertrouwd, ben ik dit  aangegaan en ben ik steeds meer gaan vertrouwen op mijn innerlijke kracht. Jitske liet me inzien dat ik een eigen mening mag hebben, dat er situaties zijn waar je geen invloed op hebt. Dat je op je gemak kunt komen met het ongemak.

Jitske is een heel warm, fijn, lief persoon die je handvatten aanbiedt, jou een spiegel durft voor te houden, ook al wil jij zelf daar liever nog niet in kijken. Uiteindelijk lukt het je, dat is zo’n overwinning!

Super bedankt lieve Jitske. Ik ben zo enorm gegroeid, je hebt me gegeven wat ik nodig had om te kunnen staan, waar ik nu sta. Ik ben daar heel dankbaar voor.

2022 start ik met een Yoga Opleiding, heel spannend, maar ik geloof erin dat ik het kan. Ik ga het aan, ik heb er zin in, ik heb zin in het leven, ik voel de energie weer terug in mijn lijf. Dat was heel anders toen ik bij jou begon. Dank je wel dat ik dit gedeelte van mijn groeiproces samen met jou mocht doen.

Suzanne
Shiatsu Coaching
"Sinds begin 2014 volg ik de Do-In lessen bij Jitske. Wat ik toen nog niet wist was dat ze mij enorm zouden helpen bij de intensieve jaren die voor me lagen. Ik verloor helaas een dierbare en was tegelijkertijd heel druk met mijn eigen bedrijf. Do-In betekende voor mij een wekelijks rustpunt, een 'reset'. Én de ruimte om te reflecteren op alles wat er gaande was. Heel waardevol!"
R. Algra
Do-in Merdiaanstrekkingen
"Jouw do-in lessen zijn intensief en voor mij als één van de oudsten soms zwaar, maar ik geniet telkens weer. Als ik na de les moe naar huis ga is dat met een zeer voldaan gevoel. Ook in je privé behandelingen vind ik het telkens weer wonderlijk hoe ik daarna als op een roze wolk naar huis fiets. Je benadering van klanten met "klachten" is zeer positief en bemoedigend. Hartelijke groeten, Laurenda"
laurenda
L. de Somviele
Do-in Merdiaanstrekkingen
"Do-In is het leren ontspannen en inspannen van lichaam en geest. Door de oefeningen kan ik ondanks mijn beperking makkelijker bewegen. Ook leer ik hoe ik beter met mijn lichaam om moet gaan. En het is gezellig met elkaar, ook niet onbelangrijk; ieder kan als zij dat wilt zijn verhaal kwijt."
E. Wiering
Shiatsu Coaching
“DO-IN, daar had ik nog nooit van gehoord, tijdens de eerste proefles was ik in het eerste kwartier al overtuigd, dit ga ik doen en blijf ik jaren doen. Ik kijk er elke maandag naar uit om weer te gaan, als ik niet kan dan baal ik enorm. De informatie die verteld wordt door Jitske is leuk en fijn om naar te luisteren. Het klopt en geeft veel herkenning bij mezelf. Bijvoorbeeld: wat je aandacht geeft daar gaat je aandacht naar toe, dat je met je aandacht voor je ademhaling verder komt met een strekking, de tips die je krijgt bijv wat je kan doen als je hoofdpijn, droge hoest hebt of als je last hebt van je blaas en nog heel veel meer. Interessant en nog elke week vernieuwend!!!

Alle oefeningen hebben een functie en werking in het lichaam/organen en als je in ontspanning kunt komen voel je het stromen. En die ontspanning is waar ik elke week naar op zoek ben na een lange dag werken. De oefeningen kunnen ook thuis uitgevoerd worden, zodat je elke dag weer meer in balans komt.”
Sabine Hoevenaars
S. Hoevenaars
Do-in Merdiaanstrekkingen
"Om mijn dromen om te zetten naar het echt gaan doen, had ik een zetje in mijn rug nodig. Niet gedacht dat de coaching van Jitske mij zo'n sprong vooruit zou helpen! De verandering van mindset die ik gekregen heb tijdens onze gesprekken heeft mij heel veel kracht en zelfvertrouwen gegeven.

Mijn belemmerende gedachten om mijn dromen waar te maken heb ik in beeld gekregen en aangepakt. Hierdoor heb ik moed gekregen en ben ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen glasatelier begonnen."
L. van Eck Kocken
Shiatsu
"Een dag om met 'n zachte glimlach en warm gevoel naar terug te kijken. Fijne ruimte om in te oefenen. Jitske heel erg kundig en integer. Fijn om zo basis Shiatsu te oefenen en te ondergaan. Mijn lichaam en geest diep ontspannen. Dank je Jitske. Hartelijke groet, Lion"
Lion
L. van Vianen
Shiatsu
"Do-in geeft mij energie en rust zowel in mijn hoofd als in het lichaam. Heerlijk om hier iedere week een keer bewust mee bezig te zijn. Jitske is enthousiast en kundig. De lessen worden in een mooie prettige en schone ruimte verzorgd. Bij zomerse temperaturen zijn de lessen in de tuin onder het genot van de ondergaande zon en het fluiten van de vogels. Wat wil je nog meer..."
yfke nammensma
Y. Nammensma
Shiatsu Coaching
"Voor mij is Do-in een vast onmisbaar onderdeel geworden in mijn drukke werkweek. Bewust uit mijn hoofd weer even helemaal IN mijn lijf komen."
Rian van Gisbergen
R. van Gisbergen
Do-in Merdiaanstrekkingen
"Na een interessante avond bij Jitske Dijkstra "Je lichaam liegt nooit" heb ik mij opgegeven voor de workshop: "Gezichten lezen". Vanuit mijn beroep, lerares voor dove leerlingen, viel mij altijd al op dat kinderen, die niet genoeg taal ter beschikking hadden om zich uit te drukken en van nature visueel zijn ingesteld, altijd direct reageerden op mijn emotionele status (verdriet, vreugde, boosheid, teleurstelling).

Wat ik in deze cursus heb geleerd is dat emoties die vaak uitdrukking geven aan je gezicht ook blijvend zijn kenmerken gaan uitstralen. De zo ontstane lijnen (rimpels) zeggen iets over mijn leven. Mijn drijfveren, mijn frustraties, mijn verdriet. Er staan zelfs lijnen, die laten zien dat je in staat bent te transformeren d.w.z. negatieve dingen in het verleden omzetten naar iets positiefs. Wie zou dat niet willen! Niet de rimpels in je gezicht dicht plamuren, maar de negatieve patronen in je leven onder de loep nemen en vernieuwen.

Jitske Dijkstra zorgde ervoor dat we wijze levenslessen kregen met oeroude logica. De basis bestond uit een stuk theorie over de vijf elementen: vuur, aarde, metaal, water, hout. De elementen werden weer gekoppeld aan kleuren en meridianen van organen.

Tot slot deden we nog een persoonlijkheidstest. Hierin kwam tot uiting, waar je sterk in was en waar je verbeterpunten in zitten. Ik ben tot inzicht gekomen, dat als je bewust bent van je sterke en zwakke kanten, je door je sterke kanten in evenwicht kunt komen. Dus nooit getreurd! Alles in het leven kun je van 2 kanten bekijken en benaderen. Je lichaam en je geest zijn in staat je zelf te laten genezen. De cursus gaf me nieuwe energie en duidelijkheid over mijn toekomst."
Ria Pruis de Lorijn
R. Pruis-de Lorijn
Shiatsu

Meer informatie of vragen?

Neem vrijblijvend contact op