[GRATIS ] ZOOMINAR WOENSDAG AVOND 6 FEBRUARI OM 19.00 UUR
 
DE IMPACT VAN ONDERDRUKKING VAN JE EMOTIES OP JE MENTALE EN FYSIEKE GEZONDHEID
 
 
Ieder mens heeft in zijn leven te maken met de 5 grote Emoties:
Blij, Bezorgd, Bedroefd, Bang en Boos.
 
In de Traditionele Chinese Geneeskunde en Shiatsu therapie noemen we dat ook wel de 5 B’s. Natuurlijk zijn er nog veel meer gevoelens en emoties die we kunnen voelen en ervaren, maar eigenlijk zijn dat allemaal afgeleide emoties van deze grote 5.
 
We hebben van moeder natuur de beschikking gekregen over onze emoties om ons te kunnen uitdrukken. Om uiting te kunnen geven aan hoe we ons van binnen voelen gebruiken we onze emoties waarmee we de buitenwereld in onze binnenwereld toelaten. Zo zijn we in verbinding met wie zijn en wat we voelen en in verbinding met de mensen om ons heen. 
 
Heel dikwijls echter laten we de emoties niet toe. Dan onderdrukken of negeren we de emotie die opkomt. We trekken een muur op, omdat het te moeilijk of te zwaar voelt of gewoon “nu niet uitkomt”.
Er kunnen verschillende mechanismen ten grondslag liggen aan de onderdrukking.
 
“Als je huilt ben je zwak” is zo’n mechanisme of “Als je boos bent en gaat schreeuwen ben je onaangepast en onbeheerst, dat hoort niet”, etc. etc.
 
Was er vroeger thuis bijv. veel ruzie in je gezin, dan kan het zo maar zijn dat jij in de “mediator” rol bent gestapt. Je onderdrukt je eigen boosheid en gaat bemiddelen in de hoop dat alles weer oke wordt. Dit patroon zet je onbewust voort in je latere leven. 
 
Lachen als we blij zijn is niet zo’n probleem, maar echt boos worden is dat vaak wel en echt verdrietig zijn ook.
 
Onderdrukking en/of negeren van je emoties kan een grote verstorende en zelfs ziekmakende impact op je mentale en fysieke gezondheid hebben. Je raakt uit verbinding met jezelf en weet op een gegeven moment niet meer wat je voelt. Tegelijkertijd creëer je ook veel afstand tussen jou en de mensen op je heen.
 
Iedere emotie: Blij, Bezorgd, Bedroefd, Bang en Boos heeft zijn eigen specifieke uitwerking op je gezondheid en heeft invloed op specifieke organen.
 
Woensdag avond 6 februari geef ik een gratis Zoominar over dit onderwerp.
 
  • je leert welke specifieke symptomen je lichaam gaat afgeven wanneer je emoties onderdrukt of negeert.
  • je leert dat deze symptomen niet vanzelf oplossen, niet met pillen en niet met ontkenning of onderdrukking
  • je leert waarom onderdrukking en ontkenning kan leiden tot depressie: expressie versus depressie
  • je leert dat de 5 emoties ieder hun een eigen orgaan hebben waar ze invloed op hebben en daar verstoring in de werking kunnen veroorzaken.
  • je leert dat je emoties jou niet hoeven te overspoelen, maar dat je zelf de regie kunt voeren over je emoties
 
Ik nodig je van harte uit om erbij te zijn woensdagavond 6 februari a.s.
In een gratis online training via Zoominar kun je vanuit je luie stoel meedoen en leren dat jij meester kunt worden over je emoties in plaats van dat je emoties jou overmeesteren.
Ja, ik meld me aan voor het gratis Zoominar

"De impact van onderdrukking van emoties op je mentale en fysieke gezondheid"
dit veld niet invullen s.v.p.